26 ЧЕРВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ ЗЛОВЖИВАННЯМ НАРКОТИКАМИ І ЇХНІМ НЕЗАКОННИМ ОБІГОМ


Цей день встановлений за рекомендацією «Міжнародної конференції по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами та їх незаконним обігом» 1987 року і з метою вираження рішучості щодо посилення міжнародного співробітництва по створенню вільного від наркоманії суспільства і припинення наркоторгівлі.

За даними Управління ООН з наркотиків і злочинності у світі близько п'яти відсотків дорослого населення, або приблизно 250 мільйонів осіб у віці від 15 до 64 років, щонайменше один раз вживали наркотики
В Україні протягом останніх п'яти років спостерігається поступове зростання наркоманії. За даними МВС зараз в нашій країні офіційно налічується близько 500 тис. наркоманів, з них 171,6 тис. вживають наркотики регулярно. При цьому близько 5 тис. наркозалежних не досягнули 18 років. Найбільше наркозалежних проживають в південних регіонах.
Найбільш уражені наркоманією території Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Запорізької областей та місто Київ.
Негативні явища, що породжуються вживанням наркотиків, несуть у собі велику небезпеку для людства. Вживання наркотиків, насамперед, негативно впливає на здоров'я людей, сприяє розвитку соматичних і психічних захворювань і є однією з причин збільшення смертності та інвалідизації населення.
Якщо пияцтво на початковому етапі – це результат неправильного виховання, слабохарактерності, розбещеності, імітації дурних навичок, то наркозалежність – серйозна хвороба, що потребує спеціального лікування. І немає нічого жахливішого, ніж мати члена сім'ї – наркозалежного, що по своїй волі змушує страждати не тільки самого себе, а й своїх рідних.
Бережіть себе та своїх близьких!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!