З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ!

З днем Конституції, українці, вітаємо!
Мирного неба над головою бажаємо,
Нехай у кожному домі панує щастя і любов,Нехай Україна процвітає знову і знов!




 День Конституції – одне із головних державних свят України. Адже Конституція є Основним законом країни, який гарантує кожному громадянину права і свободи, а також визначає політичний устрій держави.
У червні 1996 року депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію України. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. До 1996 року використовували Конституцію Української Радянської Соціалістичної Республіки. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів.
Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
День Конституції відзначається 28 червня та є офіційним вихідним днем. У 2020 році це свято припадає на неділю. Таким чином українці матимуть три дні поспіль для відпочинку – з 27 по 29 червня.

Щиро вітаємо  з визначним національним святом – Днем Конституції України!
 Нехай ця урочиста подія сповнює вас життєдайною силою, натхненням, спонукає до новаторських ідей, їх успішної реалізації у професійній царині. Бажаємо успіхів і плідної праці на благо українського народу!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!