25 червня Міжнародний день моряка


Вітаєм з Міжнародним днем моряка і бажаєм, щоб море Вашого життя вирувало радістю і оптимізмом, щоб високі хвилі віри і надії підносили Вас до хмар великих успіхів, доброї слави. Здоров'я Вам і міцного морського гарту!

День моряка відзначають щорічно 25 червня з 2010 року. На конференції надійшла пропозиція оцінити внесок моряків в справу міжнародної торгівлі, світової економіки і в розвиток громадянського суспільства, і встановити спеціальний день. Офіційне рішення про святкування «Дня моряка» було прийнято за сприяння Держав-членів Міжнародної морської організації, що входять до Організації Об’єднаних Націй у 2010-му році.
День моряка відзначають ті, кому на воді звичніше ніж на суші, кого манить романтика океанів, у чиїй крові морська сіль, кому підкорюються морські простори. «И когда на море качка, и бушует ураган» вони в’яжуть канати, швартують суда та виконують цілу купу роботи, щоб в часно доставити груз.
Статистика твердить, що майже 80% світової торгівлі здійснюється за допомогою моряків торгового флоту. В усьому світі більш як півтора мільйони людей зв’язали свою професію з морською стихією. Українців серед них біля 70 тисяч, вони на шостому місці по чисельності серед моряків, працюючих на глобальному ринку.
Робота моряка не тільки романтична, повна пригод, неймовірно тяжка і навіть небезпечна!Та тільки сміливим підкорюються моря! Нехай цим смільчакам завжди дме попутній вітер. Сім футов під кілем в Міжнародний день моряка та круглий рік.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!