15 лютого - День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
15 лютого ми віддаємо шану Вам, солдатам і офіцерам, які з честю та гідністю виконували свій військовий обов’язок, беручи участь у бойових діях у різних, розкиданих по всьому світу країнах.
З глибокою шаною згадуємо сьогодні всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов'язку за межами України. Але з особливим болем тих, хто не повернувся з Афганістану. Не оминув біль втрати й нашого села, щороку ми вшановуємо пам’ять нашого односельця Пацара Олександра Петровича. Молодий хлопчину, який загинув в цій пекельній війні.
 Минають роки, та й досі не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів.
Пам’ятати про подвиг тих, хто сьогодні не з нами, турбуватися про тих, хто втратив своє здоров’я у страшних війнах, - це вже наш святий обов’язок. Не залишаймося осторонь «афганських» проблем, підтримуймо та допомагаймо нашим захисникам кожен на своєму рівні та посаді! І нехай завжди над нами буде високе синє небо і світить яскраве сонце! Нехай на Україну повернуться довгождані мир і спокій, щастя і радості.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!