День Військ Протиповітряної оборони України


Поздоровляємо мужніх вартових повітряного простору України з професійним святом – Днем Військ Протиповітряної оборони.
Завдяки вашій самовідданій ратній праці небо над Україною завжди буде мирним, а творча праця нашого народу – надійно захищеною.



День військ ППО − протиповітряної оборони України  відзначається в першу неділю липня. У нинішньому році дата випадає на 5 липня,
Дню військ ППО дав початок Президент України, за величезні заслуги військ протиповітряної оборони в забезпеченні і наданні обороноздатності країни, Указом № 602/97.

  Нашими військами ППО збройних сил виконується протиповітряний захист нашої країни. Також вони активно взаємодіють з військами ППО сухопутних військ, співпрацюють з ВПС, контактують з прикордонними військами і силами ППО військово-морських сил України. Формуються війська протиповітряної оборони з радіотехнічних і зенітних ракетних військ, військ зв`язку, винищувальної авіації, військово-учбових закладів, підрозділів забезпечення і спеціальних частин.
  Війська ППО збройних сил України становлять систему протиповітряної оборони держави і виконують певні завдання у взаємодії з військово-повітряними силами, військами протиповітряної оборони сухопутних військ, силами і засобами протиповітряної оборони військово-морських сил і прикордонних військ України.

Структурними складовими військ ППО є зенітні ракетні війська, радіотехнічні війська і винищувальна авіація, а також війська зв'язку, спеціальні частини, підрозділи забезпечення та військово-навчальні заклади.
Цілодобово бойове чергування в Україні несуть близько 2500 військовослужбовців військ ППО. За місяць здійснюється радіолокаційне супроводження близько 12-13 тисяч літальних апаратів.
У мирний час вартові неба України здійснюють бойове чергування з охорони державного кордону країни в повітряному просторі і контролюють перельоти повітряних суден через державний кордон, загальна довжина якого з 9-а країнами світу складає 7698 кілометрів.
Сьогодні в Військах Протиповітряної оборони 9 частин мають почесні найменування. Десять військових частин нагороджено бойовими орденами, а ще дев’яти вручені бойові прапори. У штабі Військ ППО служить єдина жінка-полковник у Збройних Силах України - Тетяна Корсунь.
      У цей святковий день висловлюємо слова щирої вдячності всім військовослужбовцям, ветеранам і працівникам Повітряних Сил Збройних Сил України за сумлінну самовіддану службу Вітчизні та зразкову ратну працю. Бажаю вам міцного здоров’я, щастя та добробуту у ваших родинах, звершення всіх планів і задумів, нових успіхів заради зміцнення обороноздатності нашої Держави!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!