15 липня — День українських миротворців

 Шановні учасники українських миротворчих місій!
     Прийміть сердечні вітання з особливим  святом - Днем українських миротворців!
Миротворці завжди знаходяться в епіцентрі подій і завжди приходять на допомогу тим, хто її потребує. Ваш професіоналізм та самовідданість високо цінуються у світі. Ви є прикладом мужності й віри, а ваша нелегка служба допомагає зберігати міжнародну безпеку.
     Щира дякуємо вам за відвагу, терпіння, стійкість, мужність і героїзм, проявлені у боротьбі за мир. Нехай глибока людська вдячність та пошана і надалі супроводжують вас у цій благородній справі, а любов та підтримка рідних завжди будуть надійними оберегами.
    Бажаємо вам та вашим родинам здоров’я, щастя, добра та миру!

     Верховна Рада України, 21 травня 2013 року, одноголосно прийняла Постанову №  292-VII «Про встановлення Дня українських миротворців». Постановою визначено 15 липня Днем українських миротворців з подальшим відзначенням його на державному рівні, з метою вшануванням мужності і звитяги, зразкового виконання службових обов'язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій та забезпечення збереження пам'яті славетних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов'язків у складі миротворчого контингенту та миротворчого персоналу.
     Українські миротворці входять до міжнародних місій з підтримання миру і безпеки з 1992 року. Впродовж цього часу близько 45 тисяч військовослужбовців Збройних сил України взяли участь у більш ніж 27 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у різних регіонах планети, 55 із яких загинули. 21 травня 2013 року, враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди в зонах військових конфліктів, віддаючи честь тим, хто не пошкодував своє життя і здоров’я, Верховна Рада України запровадила професійне свято саме українських миротворців. Датою його святкування визначено 15 липня.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!