Міжнародний День Дністра

    Міжнародний День Дністра


Моя ріка, широка й швидкоплинна!

Не розділяєш, ти єднаєш береги.

Молдова й Україна – дві сестри й сусідки ,

Тебе своєю називатимуть віки.

 

  Дністер – це поетична та могутня ріка, день якої з 2018 року Україна відзначає спільно із Молдовою у останню неділю травня. День Дністра – це не просто свято. За ним стоїть велична мета – показати суспільству важливість водних ресурсів, нагадати всім мешканцям басейну про культурну та природну цінність цієї унікальної річки, заохотити людей виявляти турботу, бути відповідальним за природне багатство Дністра.


    Річка Дністер вважається одна з найкрасивіших у Європі та друга за величиною в Україні — загальною довжиною 1352 км та площею водозабору 72100 км2.   Вздовж Дністра створено чимало заповідних зон – національних природних парків, заказників, пам’яток природи.

     Відзначення дня Дністра — це нагода нагадати про культурну та природну цінність річки, а ще й привернути увагу до питань раціонального використання та збереження водних ресурсів.

   На жаль, 5 річницю Міжнародного дня Дністра ми змушені відзначати в умовах повномасштабної війни. Проте ми віримо в наші ЗСУ, віримо в перемогу і в те, що незабаром знову зможемо всі разом відпочивати, подорожувати та святкувати на берегах величного Дністра.

Щиро вітаємо з нагоди Дня Дністра мешканців усього водного басейну.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!