Рецепт приготування " Червоного борщу без мяса"
Дальницька територіальна громада
«
Червоний борщ без мяса »
Інгредієнти:
Квасоля консервована - 250 г
Капуста білокачанна - 230 г
Картопля - 400 г
Буряк - 300 г
Морква – 120 г
Цибуля ріпчаста - 160 г
Олія - 6 ст. ложки
Томатна паста – 2 ст. ложки
Перець червоний солодкий – 1шт
Сіль – 2 ст. ложки (за смаком)
Цукор – 1 ч.л.
Борошно - 1 ч.л.
Вода – 3 л
Для подачі:
Сметана - за смаком
Зелень свіжа – за смаком
Сало – за смаком
Опис приготування :
Готуємось до приготування борщу.Спочатку нарізаємо буряк та моркву соломкою, цибулю кубиками, капусту та перець солодкий також соломкою, картоплю кубиками. Ставимо на вогонь каструлю з водою і поки вода закипить, на сковорідці добавивши олії тушкуємо буряк 7 хв, а в кінці тушкування добавляємо 1ч.л. цукру.
Вода закипіла у каструлю відправляємо буряк. Поки буряк кипить на легкому вогні, тушкуємо моркву з цибулею 5хв в кінці тушкування добавляємо 1ч.л. борошна на сковорідку.
Потім також відправляємо до каструлі. Все це кипить 10 хв . Після цього кидаємо порізану картоплю. Картопля покипіла 5-7хв до каструлі кладемо капусту і солодкий перець. Солимо за смаком. Добавляємо квасолю раніше приготовлену або з банки консервовану. Все це кипить ще 10хв. Потім вливаємо томатний сік домашнього приготування або томатну пасту.
Кип’ятимо ще 5 хв і добавляємо нарізану селеру. Ще 3 хв кип’ятимо.
Накриваємо кришкою і даємо настоятись. Після цього наливаємо у тарілку,
добавляємо сметани і смачного .
Коментарі
Дописати коментар