Всеукраїнський день працівників культури та аматорів народного мистецтва


 „Культура – простір, в якому проходить все життя людині від народження до смерті”. М.В.Попович

  З 2014-го року, відповідно до Указу Президента України від 30 грудня 2013-го року № 717/2013,  "Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва" став відзначатися 9-го листопада, спільно з Днем української писемності та мови.
Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і незамуленість.
Прародителями української культури можна вважати культуру індоєвропейських предків слов’ян, слов’янські культурні джерела, культури Київської Русі – дохристиянську і християнську.
Без сумніву, культурний розвиток народів відбувається в процесі їх постійних взаємовідносин. Чим більше різних впливів акумулює в собі культура народу, тим більш культурним є цей народ. Наша  культура зайняла гідне місце в культурі світовій. 
Українська культура проникнута також козацьким нескореним національним духом свободи і вольності.
Культурні досягнення та традиції – це скарб, яким треба вправно скористатися. Тож, збереження культурного спадку і шанування своїх видатних земляків може стати для нас не тільки приводом для пишання, але й запорукою подальшого культурного розвитку та творчої наснаги.Споконвіку пісня і танець, музика і слово, витвори майстрів народної творчості були виразниками національної ідеї, оберегами історичної пам’яті.
Шановні працівники культури та аматори народного мистецтва!
Щиро вітаємо з професійним святом всіх, хто присвятив себе благородній справі - зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу. Бажаємо Вам весни у серці, міцного здоров’я, щастя, вдячних цінителів вашої праці, невичерпного натхнення, потужної творчої енергії, з ентузіазмом шукати і втілювати в життя свої приголомшливі ідеї, перетворювати задумане в шедеври! Нехай здійсняться всі Ваші життєві плани, надії і мрії, а кожен день вашого життя буде світлим і сонячним, дарує радість творчого натхнення і життєвих перемог.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!