Бабин Яр!!! Пам‘ятай!!!

29 вересня в Україні відзначається День пам’яті жертв Бабиного Яру. Бабин Яр – один із символів Голокосту, жахливого злочину.

Давнє урочище в Києві, окраса його околиць із 14 століття, назване Бабиним Яром у 17-ім, набуло сумної слави у столітті двадцятім. Під час Другої Світової війни Бабин Яр став місцем масових розстрілів мирного населення та радянських військовополонених. Лише за  два осінні дні, 29 і 30 вересня, 1941 року тут розстріляно 34 тисяч євреїв.

Результат пошуку зображень за запитом "Бабин Яр"

У вересні 1941 року у Київ увійшла німецька армія і до кінця місяця німецькі солдати розстріляли у Бабиному Яру понад понад три десятки тисяч євреїв-киян.

Упродовж двох наступних років страти у Бабиному Яру відбувалися у вівторки та п’ятниці. Всього, за різними даними в цьому зловісному місцці, було ло вбито щонайменше сто тисяч осіб. Насамперед – євреїв, ромів, а також було тут страчено десятки військовополонених  та українських націоналістів, серед яких була видатна поетка Олена Теліга.

Ми повинні пам‘ятати та вшановувати жертв Трагедії, що сталася 79 років тому. Схилімо голови перед пам’яттю жертв і робімо все, щоби подібні жахіття назавше зосталися в історії…


Вічная пам’ять жертвам нацистського терору.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!