Фото - Масляна

Як ми Масляну святкували та зиму проводжали!
      Радісне, прадавнє, традиційне свято українців Масниці , відзначали в Дальницькій об’єднаній громаді 10 березня . 

Підготовка до святкування Масляної почалася заздалегідь . Будинки культури громади готували концертну програму, народні умільці готувалися до виставки-ярмарок, майстрині Бліняєва Юлія Іванівна та Скліфасовська Майя Григорівна створювали символ Масляної –чучелко, яке вразило наших гостей своєю красою та розміром.
      Святкування планувалося провести на вулиці, але раптовий шквальний вітер змінив напрям нашого свята. Тож не довго думаючи святкували Масляну в затишному залі нашого чудового будинку культури. У вестибюлі розташували виставку –ярмарок, в якій брали участь жителі села Дальник, Роксолани. Майстрині Бліняєва Ю.І. та Скліфасовська М. Г. вразили всіх гостей своїми ляльками. Також на нашу виставку завітали ДНЗ "Одеський центр професійно-технічної освіти кухарі, перукарі", який знаходиться на території ПГТ Овідіопіль, які пригощали своїми стравами та пропонували створити неймовірні зачіски.
Всіх, хто завітав до нас на свято частували гарячим чаєм, глінтвейном, смачною юшкою, млинцями з різновидом солодкої начинки, бутербродами з ковбаскою та ніжним сальцем.
      Пригощали людей працівники Комунального підриємства "Південний берег" , також допомагали жителі села Барабой, та працівники Дальницького БК.
Розважали гостей нашого свята цікавою концертною програмою, участь в якій прийняли артисти Дальницького БК, Роксоланівського БК, Доброолександрівського БК. Також завітали до нас гості з Новодолинського БК і вокальний колектив «Витребеньки». Ведучими концертної програми були колоритні Кравчук Алла та Сідорова Зоя.
      Кульмінацією свята стало спалювання 3-х метрового чучела.
Від усієї душі вітаємо і Вас з цим святом! Нехай попрощається зі своїми правами Зима, а разом з холодами підуть усі негаразди, печалі і тривоги з землі рідної української і настане Весна!


Кажуть в народі: «Масниця іде, за собою гостей веде!»
     В завершення свята провели цікаві конкурси : перетягували канат, силами мірялися, пригали у мішках та заробляли подарунки. 
Вирувало, співало, посміхалося всім-усім і дорослим, і малим улюблене свято Масниці.
     Дякуємо Дальницькій сільській раді на чолі з головою Крутюком Сергієм Івановичем та депутатському корпусу у сприянні та допомозі проведення цього чудового свята.
Худ.керівник Дальницького БК Глушкова Н.П.









































Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!