До Дня автономної республіки Крим

 


У січні 1954 року було прийняте рішення про передачу Кримської області до Української РСР. Це рішення було оформлене указом президії Верховної Ради Радянського Союзу. Передача Криму до складу Української РСР мала символічний та економічний характер, спиралася на територіальну та економічну близькість.

Сьогодні День Автономної Республіки Крим відзначається 20 січня і є датою, коли був проведений у 1991 році на території півострова Крим референдум. Мешканці висловили свою волю стосовно статусу регіону, і за підсумками голосування понад 93% учасників підтримували створення Автономної Республіки Крим у складі України.

Згодом, 1 грудня 1991 року, мешканці АР Крим, проголосували на Всеукраїнському референдумі щодо визначення незалежності України. Це було важливим історичним кроком, що підкреслив вольове рішення народу стати єдиною незалежною країною.

У 2014 році Росія здійснила анексію Кримського півострова, що визначено багатьма країнами та міжнародними організаціями як грубе порушення міжнародного права. Більшість країн світу визнала анексію Криму незаконною, що стало причиною введення санкцій проти Росії. 

Україна продовжує зазначати, що Крим є невіддільною частиною її території, та активно долучає всі наявні можливості ті зусилля для відновлення справедливості .


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

КОНЦЕРТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ!